Sociale ondernemers gezocht voor nieuwbouwproject De Koploper

6 September 2022, 07:33 uur
Lokaal
mainImage

Nieuwbouwproject De Koploper in RijswijkBuiten is op zoek naar sociaal ondernemers. Aanpakkers met hart voor de horeca en oog voor mensen, die staan te trappelen om iets nieuws te starten in een wijk die volop in ontwikkeling is.

Rijswijk Wonen bouwt op de begane grond van appartementencomplex De Koploper een ruimte waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Waar je gezellig een kop koffie kunt drinken, maar ook mee kunt doen aan activiteiten van maatschappelijke instellingen. Voor het uitbaten van deze ontmoetingsruimte is de woningcorporatie samen met Stichting RijswijkBuitengewoon op zoek naar daadkrachtige kandidaten met concrete ideeën. Indien het opleiden en begeleiden van mensen met een beperking daar onderdeel van uitmaakt, is dat een plus.

Meedenken
De Koploper wordt begin volgend jaar opgeleverd. Er komen 135 sociale huurwoningen, waarvan een deel bestemd is voor ouderen en een deel voor mensen met een verstandelijke beperking. De zogenoemde commerciële plint biedt plaats aan winkels, horeca en maatschappelijke activiteiten. Na oplevering wordt de ontmoetingsruimte ingericht. De gezochte ondernemer krijgt de kans om daarover mee te denken. In de zomer van 2023 moeten de deuren opengaan.

Belangstellenden kunnen een mail sturen naar [email protected] met een korte introductie van zichzelf en hun ideeën. Kennismakingsgesprekken worden zo snel mogelijk ingepland.