mainImage

Vier voormalig Rijswijkse voetbalclubs actief tijdens Het Haagse Voetbalhistorietoernooi 2018 

Afbeelding is niet meer beschikbaar
15 augustus 2018, 14:48 uur
Sport

Op zaterdag 25 augustus is het weer zover want dan organiseert de website Haagsevoetbalhistorie.nl voor de negende achtereenvolgende keer 'Het Haagse Voetbalhistorietoernooi'. Een uniek toernooi want nergens anders in Nederland vindt een toernooi plaats voor niet meer bestaande voetbalverenigingen. Er zullen drie voormalige voetbalverenigingen uit Rijswijk deelnemen aan het toernooi en dat zijn Dynamo 67, JuVentas, De Valkeniers en De Flamingo’s. 

Het Haagse Voetbalhistorietoernooi is inmiddels ook traditie geworden, een dag waar vele voetballiefhebbers naar uitkijken. Eén keer per jaar komen dan al die opgeheven voetbalclubs weer tot leven middels een klein toernooitje, een ouderwetse derde helft met vele mooie anekdotes, onder het genot van een hapje en een drankje, gevolgd door een spetterende feestavond. Kortom, het is jaarlijks  één grote en gezellige voetbalreünie. 

Om 12.00 uur begint het toernooi op het terrein van de Hsv VUC aan Het Kleine Loo te Den Haag, waarbij er 7 tegen 7 op een half speelveld zal worden gespeeld. Om 16.00 uur beginnen de andere poules en om 17.00 uur wordt er op het (hele) hoofdveld de wedstrijd TONEGIDO tegen een team van Haagse Voetbalhistorie gespeeld, waarin vele oud eerste elftalspelers voor geselecteerd zijn. 

Eén keer per jaar terug naar die mooie voetbaltijden van weleer, dat kan op zaterdag 25 augustus op het complex van VUC aan Het Kleine Loo 1 te Den Haag.  

Toegang is gratis. 

 


Foto: Digitaal Dagblad