Rijswijks Dagblad | Info-bijeenkomst privacy wetgeving bij vrijwilligersorganisaties
mainImage

Info-bijeenkomst privacy wetgeving bij vrijwilligersorganisaties

Afbeelding is niet meer beschikbaar
8 april 2018, 09:02 uur
Algemeen

Alle bedrijven, verenigingen en andere organisaties krijgen vanaf 25 mei 2018 te maken met de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG). Men wordt dan geacht aantoonbaar verantwoord met persoonsgegevens om te gaan. Veel vrijwilligersorganisaties hebben geen idee wat dit betekent en daarom organiseert het Vrijwilligerscentrum Rijswijk op dinsdagavond 24 april in Stervoorde een informatiebijeenkomst.

Francis Breetveld van BC Helpdesk is gespecialiseerd in de nieuwe privacy-wetgeving en zij zal deze avond uitleggen wat de wet AVG inhoudt en hoe om te gaan met persoonsgegevens van vrijwilligers, leden, deelnemers en cliënten.

De wet kent drie belangrijke thema’s: Alle vrijwilligersorganisaties moeten namelijk gaan nadenken over welke persoonsgegevens van ze bewaren moeten en hoe ze die gaan beveiligen. Ook dienen ze datalekken te melden. Qua beveiliging is het niet alleen voldoende om een databeheerder aan te stellen en je computers te beveiligen. Er moet ook worden nagedacht over wie toegang krijgt tot welke informatie.

De AVG is ook van toepassing voor niet-digitale informatie.  Ook de papieren die nog in mappen op een plank staan, moeten voortaan veilig worden opgeborgen zonder dat onbevoegden daar bij kunnen.

Informatiebijeenkomst Privacy wetgeving AVG
Dinsdag 24 april van 19.00 tot 21.30 uur
Wijkcentrum Stervoorde, Rijswijk.

Per organisatie kan 1 persoon zich aanmelden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden is verplicht o.v.v. naam en organisatie via: [email protected]


Foto: Digitaal Dagblad