Rijswijks Dagblad | Kickoff Culinaire Armada: 'Dit belooft veel'

Kickoff Culinaire Armada: 'Dit belooft veel'

mainImage
De chefkoks hebben lol op het moment dat Leo van Langh (De Koepel) in De Vliet dreigt te vallen, maar op het laatste moment door Marco Karelse (Villa La Ruche) wordt vastgehouden. Tim Bood (Central Park Voorburg), Erik Tas (Bij Erik), Tom de Winter (Savarin) en Kevin (Niven) hebben vooral oog voor de fotografe.

In Central Park Voorburg vond vanmiddag de kickoff plaats van de Culinaire Armada, die op zaterdag 21 september als onderdeel van de Vlietdagen plaatsvindt. Dankzij de medewerking van zes topkoks van zes restaurants ontstaat er dan een culiniare brug tussen Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. De deelnemende restaurants zijn 'Bij Erik', Central Park Voorburg, restaurant Savarin, Brasserie De Koepel, Villa La Ruche en restaurant Niven. "Allemaal toprestaurants met een geweldige keuken", zei mede-initiatiefnemer Patrick van Zuiden van Savarin. "Ook deze editie belooft weer een culiniar spektakel te worden.

De chefkoks gingen vanmiddag in park Vreugd en Rust gezamenlijk op de foto, waarna tijdens een culinaire presentatie de gerechten konden worden geproefd. "Dit smaakt erg goed", reageert Monique Brus, culinaire journaliste van Voorburgs- en Rijswijks Dagblad, die in het verleden een eigen cateringsbedrijf had. "De gerechten zijn heel bijzonder en met veel liefde klaargemaakt. De deelnemers aan de Culinaire Armada gaan een bijzonder event tegemoet. Dit belooft veel. Ik vind de kaarten dan ook te goedkoop voor de kwaliteit die je krijgt".

Ook Vlietdagen-organisator Peter Boelhouwer was aanwezig. "De Culinaire Armada is echt een aanwinst voor de Vlietdagen", zei hij. "Mensen genieten dan ook van de heerlijkste gerechten aan De Vliet".  

De komende dagen belicht Monique Brus de gerechten en zal Voorburgs- en Rijswijks Dagblad op diverse manieren aandacht aan het culinaire evenement besteden. 

Wees er overigens snel bij. Voor slechts 55 euro per persoon verschaft men zichzelf toegang tot dit gastronomische hoogtepunt, dat plaatsvindt op en aan De Vliet. De toegangskaarten zijn te verkrijgen bij de deelnemende restaurants, de receptie van Hotel Savarin en online via www.armadaaandevliet.nl Deze entreekaarten zijn exclusief het gebruik van een vaartuig.

 


Foto: Monique Brus