“Vredenburch geen tweede Haaglandia”

10 April 2019, 11:13 uur
Sport
mainImage

Door Romy de Man (foto), fractievoorzitter van Onafhankelijk Rijswijk, werd het onderwerp “betalingsachterstand Vredenburch’ op de agenda van de raadsvergadering gezet. Ondanks dat Marc Weterings van RijswijksBelang al schriftelijke vragen had gesteld, vond De Man het urgent genoeg om het dinsdagavond te bespreken. De betalingsachterstand ontstond in 2018 en bedraagt nu € 83.000,--

Nadat verschillende andere partijen ook vragen hadden gesteld over het tijdstip dat bekend was dat er betalingsproblemen bij Vredenburch waren, van wie de opstallen waren en of sportclubs niet geholpen moeten worden om debacles als bij Haaglandia te voorkomen.

“U heeft een terecht punt”, opende wethouder Lugthart zijn betoog. “Ik heb wel de informatiebrief verstuurd met daarin de informatie over de betalingsachterstand van voetbalclub Vredenburch. De club heeft tot de vorige zomer nog nooit een betalingstermijn overschreden. Dat gebeurde toen wel. Toen ook de tweede betalingstermijn niet werd gehaald, hebben we contact gezocht. De club gaf aan dat men een nieuwe penningmeester had en dat er wat betalingen vanuit de Ooievaarspas op zich lieten wachten. Maar het bleef moeilijk om een afspraak te maken. Nadat we de druk hadden opgevoerd, kregen we inzage in de boeken. Wij hebben hen toen gevraagd om de leden te informeren over de betalingsachterstand. En we hebben in samenspraak een realistische betalingsregeling voorgesteld. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de betalingsachterstand ingelopen gaat worden. Wij houden de vinger aan pols en zullen de gemeenteraad structureel op de hoogte houden.”

De opstallen van de club Vredenburch zijn van de gemeente.