Voetbalclub Vredenburch in zwaar weer?

2 April 2019, 10:57 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Rijswijkse voetbalclub Vredenburch zit in zwaar weer. De club heeft een betalingsachterstand in de huur van de sportvelden, huur van de accommodatie en energiekosten. De betalingsachterstand is in 2018 ontstaan en bedraagt op dit moment € 83.000,00. Het Rijswijks college heeft dit in een brief aan de gemeenteraad gemeld. 

De gemeente heeft in mei 2018 een betalingsregeling afgesproken. Er volgden vervolggesprekken toen deze afspraken niet werden nagekomen. Nadat op 15 maart bleek dat er op korte termijn geen oplossing was, heeft de gemeente op 18 maart 2019 gebruik gemaakt van de mogelijkheid om inzage te krijgen in het financiële en bestuurlijke doen en laten van K.R.S.V. Vredenburch.

Vervolgens heeft Vredenburch een nieuw voorstel gedaan voor een betalingsregeling. Zij willen de achterstand, gedurende de seizoenen ’19-’20 en ’20-’21, inlopen naast de nieuwe verplichtingen. K.R.S.V. Vredenburch is zich er van bewust dat dit betekent dat er flink bezuinigd moet worden. Tevens wordt op dit moment actief naar een nieuwe penningmeester gezocht. Deze penningmeester zal vanuit de vereniging ondersteund worden door een administrateur en een financiële commissie.

De gemeente vertrouwt er op dat de gemeente Rijswijk de openstaande rekeningen betaald krijgt. Afspraken met betrekking tot de betalingsregeling worden door de gemeente vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.