Rijswijks Dagblad | Van Geel nieuwe algemeen directeur Willem II

Van Geel nieuwe algemeen directeur Willem II

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Martin van Geel keert terug bij Willem II waar hij aan de slag gaat als algemeen directeur. De 58-jarige Goirlenaar is nog tot 1 juli technisch directeur van Feyenoord. Bij Willem II begon Van Geel zijn spelersloopbaan en hij was er eerder werkzaam als technisch directeur. "Als oud-speler en voormalig technisch directeur van deze prachtige club, is het op dit moment in mijn carrière een zeer mooie stap om als algemeen directeur aan de slag te gaan", zegt Van Geel.

Als algemeen directeur werkte Van Geel eerder bij Roda JC. "Martin heeft zijn sporen in de voetballerij lang en breed verdiend. We hebben er alle vertrouwen in dat hij samen met technisch directeur Joris Mathijsen de club naar het niveau van een ambitieuze en stabiele eredivisieclub zal loodsen", zegt Jan van der Laak, interim-voorzitter van de rvc van Willem II.

Van Geel begon in 1977 met voetballen bij Willem II. Daarna speelde de Brabander bij Ajax, Roda JC en Feyenoord om zijn actieve carrière vervolgens weer in Tilburg af te sluiten. Na 166 wedstrijden in het shirt van de 'Tricolores' kwam hij in dienst als technisch directeur, van 1995 tot 2002. In die periode bereikte Willem II de Champions League. Na dienstverbanden bij AZ, Ajax en Roda JC belandde Van Geel in 2011 bij Feyenoord.

In 2017 werd de Rotterdamse club landskampioen. In maart van dit jaar maakte Van Geel bekend te vertrekken uit De Kuip na aanhoudende kritieken op zijn functioneren vanuit de achterban.


Door: ANP | Foto: Digitaal Dagblad