Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Dat Inter Rijswijk een hele goede jeugdafdeling heeft, werd zaterdag maar weer eens bewezen. De Nationale Open Jeugd Kampioenschappen volleybal in Zaandam leverde de jongens A en B van Inter Rijswijk beide een derde plaats op.

Grote favoriet bij de Jongens A was Sliedrecht Sport. Dat jeugdteam speelde het afgelopen competitie als Heren 2 in de Eerste divisie. Sliedrecht werd ook winnaar van het toernooi zonder ook maar een set te verliezen.

Inter Rijswijk JA gecoacht door Aafke Verbrugge won in de poulefase drie wedstrijden maar verloor de laatste tegen Alterno, waardoor de Rijswijkse jongens tweede werden. Hierdoor moest het in de halve finale uitkomen tegen de grote favoriet. Ondanks goed weerwerk won Sliedrecht met 2-0. Inter kreeg in de strijd om brons een kans op revanche op Alterno. Die ploeg verloor namelijk ook de halve eindstrijd. En de jongens van Verbrugge pakte die kan s met beide handen aan en wonnen nu wel met 25-21 en 25-22. Daarmee was brons hun verdiende beloning.

In de categorie voor Jongens B ging de winst naar Taurus dat Orion in de finale de baas was. Inter Rijswijk won de kleine finale van Sliedrecht Sport en pakte daarmee net als hun iets oudere clubgenoten een bronzen medaille.