Lokomotief verliest laatste thuiswedstrijd

14 April 2019, 11:52 uur
Sportshoots.nl

Lokomotief heeft in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in de eigen van Zweedenzaal met 65-75 verloren van BS Leiden. Ondanks deze nederlaag eindigt Lokomotief op de eerste plaats met een voorsprong van 4 punten op Grasshoppers en Dreamfield. In de halve finale moet de ploeg het opnemen tegen streekgenoot CobraNova.

In de openingsfase schiet Lennart Overdevest met scherp en loopt Lokomotief snel uit naar 17-6. Daarna stokt de Rijswijkse aanval en kan Leiden iets meer grip op de wedstrijd krijgen. Eindstand eerste kwart 21-11.
In het tweede kwart lijdt Lokomotief veel onnodig balverlies en is het niet scherp in de verdedigende rebound. Leiden kan profiteren en weet halverwege zelfs weer op gelijke hoogte te komen met de thuisploeg: 26-26. Ondanks het feit dat er voor Leiden niets meer op het spel staat speelt de ploeg met veel inzet, Lokomotief speelt in deze fase vooral tegen zichzelf. Jan Driessen zorgt er met een driepunter voor dat zijn ploeg vlak voor de rust toch nog met een 36-33 voorsprong de kleedkamer in kan.

In het derde kwart heeft Lokomotief wat minder balverlies, maar mist het wel veel opgelegde kansen. Leiden heerst nog steeds in de rebound en kan vooral daardoor een 41-44 voorsprong pakken. Driepunters van Willem van der Togt lijken Lokomotief weer op een goed spoor te zetten: 48-44. Toch kan de thuisploeg niet doordrukken en blijft de voorsprong ongewijzigd tot aan het einde van het derde kwart: 51-46.
Tot halverwege het laatste kwart weet Lokomotief de voorsprong te consolideren zonder erg goed te spelen. Dan lijkt de smalle selectie van de thuisploeg zijn tol te eisen. Leiden speelt nog steeds met veel inzet en neemt langzamerhand de wedstrijd in handen. In de laatste minuut schiet Leiden speler Skip Sampson een driepunter raak die de stand op 64-69 brengt. De thuisploeg moet nu fouten maken om de klok te stoppen en het balbezit terug te krijgen. Dit biedt Leiden de gelegenheid om de overwinning vanaf de vrije worplijn veilig te stellen. Eindstand 65-75.

Op zaterdag 4 mei speelt Lokomotief in Voorburg tegen CobraNova. Het aanvangstijdstip is nog niet bekend. De return in Rijswijk zal op zaterdag 11 mei om 19:00 worden gespeeld.

Scores: Lennart Overdevest 18, Willem van der Togt 13, Jan Driessen 9, Ivo de Vreede 8, Kevin Joukes 7, Lars Jansen 4, Luke Essenstam 4, Martijn van Noordenne 2