Lokomotief overtuigt in Utrecht

17 March 2019, 13:09 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Na de thuisnederlaag van vorige week tegen Grasshoppers waren de basketballers van Lokomotief gebrand op een goede wedstrijd tegen UBALL. De Utrechtenaren, vorig seizoen nog de tegenstander in de halve finale, stonden op de vijfde plaats. Bij Lokomotief maakte Lars Jansen (foto) na ruim 4 maanden zijn rentree.

De bezoekers startten scherp aan de wedstrijd. Dankzij een fanatieke verdediging wist Lokomotief een aantal steals af te dwingen die vakkundig worden verzilverd. Twee driepunters van Lennart Overdevest zorgden voor een 6-18 voorsprong en dwong UBALL al snel in de achtervolging. Het gehele eerste kwart heerste Lokomotief in de verdediging en stond het slechts 11 punten toe. Eindstand eerste kwart: 11-22.

In het tweede kwart kwam UBALL aanvallend iets beter in zijn spel, maar bleef de voorsprong die de Rijswijkers hadden opgebouwd gehandhaafd. In deze fase was het vooral Luke Essenstam die aanvallend het voortouw nam. Verdedigend bleef Lokomotief een dikke voldoende halen en daarmee ontregelde het de aanval van UBALL met enige regelmaat. Ivo de Vreede wist wel raad met een mooie pass van Lars Jansen en ronde deze af met een alley-oop dunk. De laatste aanval van de eerste helft werd afgesloten met een prachtige driepunter van Willem van der Togt. Ruststand: 30-48

Ook na de rust bleef Lokomotief de betere poeg. Driepunters van Lennart Overdevest en Willem van der Togt zetten de bezoekers op een ruime 36-60 voorsprong halverwege het derde kwart. Lokomotief wist steeds goed de open man te vinden. In het derde kwart waren het regelmatig de centers die op hun wenken worden bediend. Net als in het tweede kwart werd ook de laatste aanval van het derde kwart uitstekend uitgespeeld. Dit keer was het Ivo de Vreede die in de slotseconde van afstand raak schoot. Eindstand derde kwart: 44-68.

De openingsfase van het vierde kwart was voor UBALL dat de achterstand wist te verkleinen tot 55-70. Een driepunter van Lars Jansen zette Lokomotief weer op het juiste spoor. Een aantal minuten later was de voorsprong weer opgelopen tot 24 punten: 61-85. In de slotfase bepaalden Rens Butter en Willem van der Togt met driepunters de eindstand op: 64-93.

Scores: Rens Butter 26, Willem van der Togt 16, Luke Essenstam 16, Lennart Overdevest 11, Lars Jansen 9, Jan Driessen 5, Kevin Joukes 4, Ivo de Vreede 4