Lex Immers cup voor jeugd (jo9) ADO Den Haag

27 May 2019, 18:16 uur
Sport
mainImage

Op het sportcomplex van KRSV Vredenburch kon men op zondag 26 mei van 9.15 uur tot 16.45 uur genieten van jeugdig talent en dan hebben we het hier over de jongens onder 9 jaar.  Voor de tweede keer in successie werd de Lex Immers Cup gespeeld en dat dit gebeurde op het terrein van  Vredenburch is natuurlijk geen toeval. Lex Immers, een van de aansprekende spelers  van ADO Den Haag en in het verleden bij Feyenoord,  heeft tenslotte  bij de Rijswijkse  club een aantal jaren gevoetbald. Bij binnenkomst van de 40 deelnemende ploegen werd met grote bewondering naar de 'Cup met de grote Oren' gekeken, want die was inderdaad groter dan de spelers zelf.  De Rijswijkse club had het i n samenwerking  met  de organisatie van Haagsamateurvoetbal goed voor elkaar. De  Springkussens waarbij de kinderen zich opperbest vermaakte,en ook buiten was een veld omgebouwd tot een heus horecapleintje.  De Lex Immers cup had een mooi deelnemersveld zoals SC Cambuur, FC Utrecht, ADO Den Haag, FC Emmen, RBC Roosendaal, FC Amsterdam, NEC. En uit onze eigen regio o.a. Wilhelmus, Forum Sport, RKDEO, Nootdorp, VELO,SVC 08 , Scheveningen , Westlandia en Blauw Zwart. Uit Belgie waren afkomstig Royal Antwerp en Sint Truiden. 

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats ging tussen het Belgische Royal Antwerp en AFC. De Amsterdammers werden derde omdat zij wisten te winnen van Antwerp  na het nemen van de strafschoppen (6-5)

De grote finale ging tussen de twee BVO's van ADO Den Haag en FC Utrecht. Na een zinderende wedstrijd wonnen de Jongens onder 9 van ADO Den Haag het van hun leeftijdgenootjes van FC Utrecht. En zo mocht Lex Immers de cup uitreiken aan zijn eigen ADO Den Haag waarbij het wel belangrijk was dat alle spelers de Cup goed vast moesten houden!!! 

Beste speler van het toernooi  werd de nummer 14 van FC Utrecht Owen Duijnisveld en beste keeper die van ADO Den Haag Luca Kooymans.

Na afloop waren er terecht de nodige complimenten voor de organisatie, zowel vanuit de amateurclubs als de betaalde voetbalorganisaties. Vanuit de Rijswijkse politiek genoot Marc Weterings  (Rijswijks Belang)  van het jeugdtoernooi en sprak zijn waardering uit voor de  vele vrijwilligers die zich deze dag zo hadden ingezet!!

René Marquard