Rijswijks Dagblad | Koeman: bal ging te snel naar voren

Koeman: bal ging te snel naar voren

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het Nederlands elftal speelde in de eerste helft van de finale van de Nations League tegen Portugal (1-0 verlies) te onnauwkeurig én te ongeduldig. Dat oordeelde bondscoach Ronald Koeman. ''We kozen nu vaak voor de lange bal terwijl dat helemaal niet kon. We hadden de bal langer in de ploeg moeten houden en moeten blijven zoeken naar de oplossing. Dat deden we veel te weinig'', zei hij.

Nederland creëerde bijna geen kans tegen Portugal. ''Dat heeft ook met de tegenstander te maken. Portugal verdedigt beter dan Engeland'', aldus Koeman. ''Ik ben trots op mijn spelers, maar teleurgesteld met het resultaat. Als je kijkt waar we vandaan komen, hebben we grote stappen gemaakt. Verdedigend staat het goed. Laten we hopen dat we de komende jaren voorin meer krijgen. Dan winnen we aan creativiteit. Je ziet dat er wel een aantal spelers aan zit te komen voor de aanval, maar het niveau voor Oranje is iets anders dan af en toe een wedstrijd in Nederland spelen."

Vooral op de flanken mist Koeman een speler van het kaliber Arjen Robben. Met Ryan Babel, Quincy Promes en Steven Bergwijn heeft hij niet heel veel buitenspelers tot zijn beschikking. Justin Kluivert speelt nog onvoldoende bij AS Roma. " En Javairô Dilrosun en Arnaut Danjuma Groeneveld zijn er met blessures uit geweest", zei de bondscoach. "In sommige wedstrijden creëren we nog te weinig. Dat moet beter."


Door: ANP | Foto: Digitaal Dagblad