Rijswijks Dagblad | Kan darter Jeffrey de Zwaan uit Rijswijk een derde maal stunten?
mainImage

Kan darter Jeffrey de Zwaan uit Rijswijk een derde maal stunten?

Afbeelding is niet meer beschikbaar
26 juli 2018, 09:37 uur
Sport

Twee sensationele overwinningen boekte de geboren Rijswijker Jeffrey de Zwaan al op de World Matchplay in Blackpool. In de eerste ronde van het prestigieuze darttoernooi baarde hij opzien door topfavoriet Michael van Gerwen te verslaan. Daarna was hij ook te sterk voor voormalig wereldkampioen Adrian Lewis. Vanavond (donderdag) staat hij aan de 'oche´ voor een plek in de halve finale. Dan moet hij wel voor de derde maal op rij stunten en winnen van Dave Chisnall.

De 22-jarige Jeffrey de Zwaan (op foto tweede van links) is bezig aan het toernooi van zijn leven. De in Rijswijk geboren, maar nu in Leidschendam-Voorburg woonachtige  darter is de laatste Nederlander in de World Matchplay. Zelf was hij verantwoordelijk voor de uitschakeling van de nummer één van de wereld, Michael van Gerwen, maar ook Raymond van Barneveld, Jelle Klaassen, Jermaine Wattimena overleefden de eerste twee ronden niet.

Na de 11-9 zege op de als zestiende geplaatste Lewis treft ‘The Black Cobra’, zoals de bijnaam van De Zwaan luidt, donderdagavond opnieuw een Engelsman. Dave Chisnall wist in zijn kwartfinale een 7-1 achterstand tegen Michael Smith om te buigen in een 11-8 overwinning. De Zwaan moet dus aan bak vanavond, maar hij heeft er vertrouwen. Dat blijkt uit de quote die hij door de site dartsnieuws.com liet optekenen: “Dit voelt aan als een droom en ik wil niet dat daar een einde aan komt. Ik ga alles geven om Dave te verslaan. Ik ben voor niemand bang en ga spelen zoals ik dat kan.”

 


Foto: Digitaal Dagblad