img
img
img
.

In een fantastische basketbalatmosfeer heeft Lokomotief in Voorburg met 70-80 gewonnen van CobraNova. Voor het in grote getale opgekomen publiek maakten beide ploegen er een prachtige wedstrijd van, waar alles inzat dat een basketbalwedstrijd zo mooi maakt.

Rens Butter opent de score met een driepunter en daarna wordt er direct in een hoog tempo gespeeld. Lokomotief heerst in de eerste minuten vooral dankzij scores van Rens Butter: 3-9 na 4 minuten. De intensiteit ligt al direct heel hoog, zoals het hoort in een play-off wedstrijd. Lokomotief heeft CobraNova verdedigend goed onder controle in het eerste kwart, maar weet aanvallend de kansen nog niet altijd te verzilveren. Vlak voor het einde van het eerste kwart plaatst CobraNova plotseling een 7-0 run en daarmee komt het dankzij driepunters van Hoessein Addow en Joey Schelvis terug tot 19-20.

In het tweede kwart pak CobraNova de eerste voorsprong van de wedstrijd: 21-20. Het antwoord komt van Laurens Yperlaan (driepunter) en de jarige Luke Essenstam waardoor Lokomotief de leiding onmiddellijk weer overneemt: 21-25. Opvallend is dat Lokomotief heerst in de rebound en dat het daarmee veel tweede kansen afdwingt. Bij CobraNova komen de schutters steeds beter in de wedstrijd en is Lokomotief een aantal keren niet scherp in de omschakeling van aanval naar verdediging. CobraNova profiteert en komt in de 7de minuut van het tweede kwart langszij: 31-31.

Lokomotief lijkt weer wakker geschud en loopt uit naar 31-36. Opvallend is wel hoeveel vrije worpen Lokomotief mist en het daarmee de kans laat liggen om de voorsprong te vergroten. Ruststand: 35-38

Ook in het derde kwart smijten beide ploegen met hun krachten, waardoor het soms lijkt alsof dit al de finale is. Men beseft dat een goed resultaat in de eerste wedstrijd zeer belangrijk is. Lokomotief blijft nog steeds aan de goede kant van de score maar CobraNova blijft dichtbij. Joey Schelvis trekt namens CobraNova de wedstrijd steeds meer naar zich toe. De guard scoort een aantal zwaar verdedigde driepunters en krijgt daarmee het publiek op de banken. Voor Lokomotief is het zaak rustig te blijven en zich vooral te focussen op de verdedigende afspraken. Dan is er behoorlijk wat commotie als een zuivere score van Lokomotief wordt afgekeurd omdat, de bal niet helemaal door het netje is gegaan terwijl de bal wel onder de ring was. Halverwege het derde kwart is de stand gelijk: 43-43. Een driepunter van Lars Jansen zorgt weer voor wat momentum bij de bezoekers die weer uitlopen naar 44-48. Wederom komt CobraNova langszij en weer is het Lars Jansen die met een driepunter en een prachtige assist op Kevin Joukes ervoor zorgt dat zijn ploeg kan uitlopen naar 48-53. Driepunters van Joey Schelvis (2) en Laurens Yperlaan bepalen de eindstand van het derde kwart op 54-56.

In het laatste kwart gooien beide ploegen er nog een schepje bovenop. Lokomotief probeert vooral om Joey Schelvis zijn score drang onder controle te krijgen. In de 4de minuut van het laatste kwart weet Lokomotief dankzij een aantal goede acties van Rens Butter ineens een run te plaatsen en uit te lopen naar 58-66. CobraNova probeert met man en macht terug te komen, maar een aantal prima scores van Luke Essenstam zorgen ervoor dat Lokomotief nog verder uitloopt: 60-72. Een steal van Martijn van Noordenne brengt Lokomotief in een 2 tegen 1 situatie, de spelverdeler twijfelt niet en gooit de bal omhoog naar Ivo de Vreede die de bal vervolgens snoeihard af dunkt. De zaal ontploft. Dezelfde Martijn van Noordenne schiet zijn ploeg met een driepunter anderhalve minuut voor tijd zelfs naar een 62-78 voorsprong. In de laatste minuut kan CobraNova dankzij een aantal driepunters de achterstand toch nog verkleinen tot 70-80.

Lokomotief heeft zich hierdoor in een goede uitgangspositie gebracht voor de tweede halve finale die volgende week zaterdag om 19:00 in Rijswijk zal worden gespeeld.

Scores: Rens Butter 21, Jan Driessen 14, Luke Essenstam 10, Willem van der Togt 7. Lars Jansen 6, Laurens Yperlaan 6, Kevin Joukes 6, Martijn van Noordenne 5, Lennart Overdevest 3, Ivo de Vreede 2