5 February 2018, 00:00 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad

De Lokomotief basketbalsters hebben in de van Zweedenzaal met 68-48 gewonnen van BV Hoofddorp. Het team van coach Cobbe van der Vuurst is door deze zege aan kop gekomen van de promotiedivisie.

Het was een degelijke wedstrijd van de kant van Lokomotief. Vooral verdedigend lieten de Rijswijkse vrouwen geen steken vallen. De afspraken die vooraf waren gemaakt, werden goed uitgevoerd door de nieuwe koploper van de promotiedivisie. Aanvallend begonnen de ‘Loko ladies’ niet scherp. Veel ballen vielen niet. Met rust had de thuisploeg een 6 punten verschil voorsprong: 35-29.

Steals
Het derde kwart had ‘Loko’ het geluk dat Hoofddorp een paar ballen miste. De thuisploeg maakte hier handig gebruik van en liep verder uit naar een comfortabele voorsprong. Een paar steals met een makkelijke lay-up van Kirsten Siera en Gillian Scholten deden het werk. Het vierde kwart werd goed en zakelijk “Een belangrijke winst na een degelijke wedstrijd heet dat”, was het commentaar van coach Van der Vuurst.