Becker schiet ADO in blessuretijd langs AZ

13 April 2019, 20:46 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De vierde plaats voor AZ dreigt in gevaar te komen. De Alkmaarders gingen zaterdag voor eigen publiek onderuit tegen ADO Den Haag: 2-3. AZ wist de vorige twee wedstrijden, tegen Vitesse (2-2) en De Graafschap (1-1), ook al niet te winnen.

AZ stond een kleine maand geleden nog derde, maar door de slechte serie lijkt Feyenoord weer uit het zicht te verdwijnen. Nummer vijf FC Utrecht kan zondag bij winst op Vitesse de achterstand op AZ tot drie punten verkleinen. De nummer drie van de eindstand plaatst zich voor de Europa League. Als Ajax de bekerfinale van Willem II wint, geldt dat ook voor de nummer vier.

Erik Falkenburg had een belangrijk aandeel in de zege van ADO. De oud-speler van AZ kopte de bal in de 32e minuut uit een hoekschop van Abdenasser El Khayati achter keeper Marco Bizot. AZ had daarvoor al veel kansen gehad om de score te openen. Kort na de pauze was Falkenburg weer met zijn hoofd trefzeker en opnieuw kwam de assist van El Khayati.

Dankzij twee doelpunten van invaller Albert Gudmundsson, in 85e en 91e minuut, leek AZ de eerste nederlaag sinds eind februari toch nog te voorkomen. Sheraldo Becker passeerde Bizot in de 94e minuut echter nog een keertje.