ADO verpest afscheidsfeest in De Kuip

12 May 2019, 17:01 uur
Orange Pictures

Robin van Persie heeft met een nederlaag afscheid genomen als profvoetballer. De 35-jarige Rotterdammer moest met Feyenoord in de eigen Kuip buigen voor ADO Den Haag: 0-2. Zo eindigde de laatste wedstrijd van Van Persie in mineur.

De topschutter aller tijden van Oranje (50 doelpunten in 102 interlands) kreeg in de blessuretijd een publiekswissel. De spelers van beide clubs vormden een erehaag voor de aanvoerder van Feyenoord, dat als nummer drie van de eredivisie al een tijdje zeker was van Europees voetbal.

Het 'Legioen' nam in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet alleen afscheid van Van Persie, maar ook van trainer Giovanni van Bronckhorst. Na vier jaar en vijf prijzen gaat de trainer die Feyenoord in 2017 de eerste landstitel in achttien jaar bezorgde op zoek naar een andere uitdaging. Van Bronckhorst zit woensdag in Limburg tegen Fortuna Sittard voor het laatst op de bank. Van Persie slaat de trip naar Sittard over.

Van Persie was voor rust een paar keer dicht bij een doelpunt. Hij schoot eerst op de benen van doelman Robert Zwinkels, nadat hij zich met een fraaie kapbeweging had ontdaan van Lex Immers. Een kopbal, met een zweefduik die wel een beetje deed denken aan zijn iconische doelpunt op het WK 2014 tegen Spanje, belandde op de buitenkant van de paal. Even later zag Van Persie een volley naast het doel van ADO vliegen.

De ploeg uit Den Haag weigerde te figureren in het afscheidsfeest in De Kuip. ADO kwam kort voor rust op voorsprong via Erik Falkenburg en Sheraldo Becker schoot de bezoekers na rust naar 0-2. Toch bleef iedereen in De Kuip na afloop zitten om twee clubiconen uit te zwaaien.