'YMS op het Maartenscollege groot succes'

12 April 2024, 11:00 uur
Lokaal
mainImage
PR
Winnaar Muziek YMS 2024, Thomas Maljers (Novum).

Donderdag 25 april wordt het Finalistenpodium gehouden van het Young Minds Scholenfestival (YMS). Het YMS dat op 16 februari jl. op het Maartenscollege in Voorburg werd gehouden was gelijk een groot succes.

Maar liefst 9 VO-scholen namen deel aan muziek, debat en kunst. Het thema was de 17 SDG’s: de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN voor 2030. Een aantal finalisten treedt nogmaals op voor publiek. Op het podium van Theater Ludens waar iedereen welkom is. Het wordt een gevarieerd programma met o.a. de band Moses Itch, de publieksprijs-film, overzicht van de winnende kunst- en techniekinzendingen, een prachtig klassiek optreden op de vleugel, rap en natuurlijk de winnaar van het muziekonderdeel: Thomas Maljers met een zelfgeschreven tekst, waardoor zijn optreden uitgekozen werd door de jury. Kaarten ad €6,50 kunnen besteld worden via de website van theaterludens.nl. De opbrengst gaat naar een goed doel dat door de finalisten wordt bepaald. 

"Met dank aan de gemeente, Spinoza Scholengroep, het Van Ravesteijn Fonds, alle partners en in het bijzonder het Maartenscollege voor het mogelijk maken van het Young Minds Scholenfestival. Op de website van talentenloods.nl staat het overzicht van alle winnaars en de videoreportage van het YMS 16 februari", aldus de initiatienemers.