'Uitdelen regenboogvlaggen geen taak van gemeente Rijswijk'

15 May 2024, 16:48 uur
Lokaal
mainImage

RijswijksBelang is van mening dat het uitdelen van regenboogvlaggen géén taak van de gemeente is. Dit meldt de partij naar aanleiding van de publikatie  in Rijswijks Dagblad dat de gemeente geen vlaggen meer heeft om uit te delen.  

Fractievoorzitter Marc Weterings: "Zoiets hoort bij de LHBTIQ gemeenschap zelf. Voor de duidelijkheid: Van ons mag je zijn wie je wil zijn. Hij, zij, het, wie je ook wil zijn. Geen enkel probleem. Maar om het nu contenu op te dringen, op te leggen, door de duwen, continu confronteren bij mensen die het allang geaccepteerd hebben en of het zelfs normaal vinden en naar weten het overgrote deel van alle Rijswijkers er geen probleem mee hebben. Gaat het averechts werken".

"Wees wie je wil zijn, alsjeblieft doe dat. Maar val anderen daar niet continu mee lastig. Met het uitdelen van Regenboogvlaggen los je het "probleem" in onze ogen niet op. Dat doe je met hard op te treden tegen de mensen die de LHBTIQ gemeenschap / doelgroep lastig vallen.
Het gaat hier om gedrag. Al eerder aangegeven er moeite mee te hebben dat de gemeente gewortelde dagen zoals Goede Vrijdag dit jaar, vorig jaar Pasen, dit jaar Hemelvaartsdag vergeet of geen aandacht aan besteed., Wel aandacht aan gratis Regenboogvlaggen en daar zelfs speciale dagen voor in het leven roept", aldus Marc Weterings