Horeca Rijswijkse Wilhelminapark aan orde in gemeenteraad

18 September 2023, 09:42 uur
Lokaal
mainImage
ANP

RijswijksBelang heeft voor dinsdagavond 19 september voor de Forum-vergadering van de gemeenteraad de invulling van realisatie horeca in het Wilhelminapark op de agenda gezet. 

Wat is er precies aan de hand? 

"Er is één partij geweest met een geldige inschrijving tijdens de aanbesteding", meldt het College. "Sinds die tijd is er echter sprake van prijsstijgingen van materialen en arbeid, als gevolg van Corona en de oorlog in Oekraïne. Het ingediende plan was daardoor helaas niet meer haalbaar en rendabel. Daarom heeft de geïnteresseerde partij zich inmiddels teruggetrokken.

"Momenteel wordt er hard gewerkt om de transformatie van het Wilhelminapark vorm te geven. Er staan diverse projecten gepland voor de komende jaren: twee speelplekken, nieuwe bruggen en paden, het plaatsen van twee kunstwerken, het droogleggen van de zwemplas ter bestrijding van blauwalg en het aansluiten van het park op woonwijk Parkrijk".

"Daarnaast wordt ook nog een leiding van WarmtelinQ door het zuiden van het park aangelegd. De planning hiervoor is vooralsnog 2025. Het college wil eerst deze werkzaamheden afronden, voordat een nieuwe aanbesteding voor een horecagelegenheid in gang gezet wordt. Tegen die tijd is het economische klimaat wellicht gunstiger waardoor een nieuwe aanbesteding succesvol kan worden doorlopen. In de tussentijd onderzoekt het college de mogelijkheden voor een tijdelijke horecavoorziening in de vorm van een foodtruck of iets dergelijks in het Wilhelminapark".