mainImage

Handtekeningenactie voor extra bushalte

29 april 2022, 09:45 uur
Lokaal

Bewoners uit Rijswijk-Buiten zijn een online handtekeningenactie gestart voor een extra bushalte in de wijk. Met deze actie willen ze aandacht vragen om een tweede bushalte te realiseren op de bestaande lijn 61 die door de wijk heen gaat. Op dit moment is er in de wijk maar één bushalte aanwezig. Deze halte is voor veel bewoners te ver weg om het openbaar vervoer voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer te gebruiken.
Ondertekenaar Viorica Puica woont in de wijk en gaat op haar vrije dagen graag met haar 3-jarige zoon op pad. „Omdat we niet over 2 auto's beschikken, moeten we dan vaak het openbaar nemen. Helaas heeft het openbaar vervoer zich niet in hetzelfde tempo ontwikkeld als de bouw van nieuwe huizen”, legt Puica uit. „Ik hoop dat er snel middelen gevonden worden om het openbaar vervoer in Rijswijk-Buiten te verbeteren.”


Door samen op te trekken hopen de buurtbewoners dat de gemeente Rijswijk, de vervoerder EBS en de metropoolregio MRDH inzien dat een brede groep bewoners dezelfde behoefte heeft. „Tijdens de campagne voor de laatste gemeenteraadverkiezingen kreeg ik veel signalen van bewoners dat het openbaar vervoer in de wijk slecht geregeld is”, zegt één van de initiatiefnemers Maurits Huisman. Tijdens de verkiezingen was Huisman kandidaat raadslid voor de VVD Rijswijk. „Ik heb toen ik niet werd verkozen beloofd om me te blijven inzetten voor Rijswijk. Beter openbaar vervoer in deze wijk was een speerpunt in mijn buurtcampagne en daar blijf ik dus voor strijden.”

In de petitie vragen de bewoners ook aandacht voor bewoners uit bijvoorbeeld de muziekbuurt en Steenvoorde. Het Wilhelminapark, waar door de gemeente flink in wordt geïnvesteerd, wordt met een extra bushalte ook voor bewoners uit die wijken veel aantrekkelijker als plek om te recreëren.

De extra bushalte, die ter hoogte van de Laan van Sion zou moeten komen, lost volgens de initiatiefnemers een groot aantal problemen op. „Eigenlijk negeren we een grote potentiële markt en laten een enorme kans liggen om de transitie van auto naar openbaar vervoer in de duurzaamste wijk van Nederland te stimuleren”, zegt Huisman. „Het is niet aantrekkelijk genoeg om het openbaar vervoer te gebruiken. Als we dat wel weten te realiseren, dan lossen we hopelijk ook een deel van het parkeerprobleem in sommige delen van de wijk op.”

De petitie kan ondertekend worden via:www.extrahaltebus61.petities.nl