De tunnels blijven de regio bezighouden

15 May 2024, 07:30 uur
Lokaal
mainImage
De politieke delegatie op werkbezoek.

Wie het in Leidschendam-Voorburg en omstreken over Dé Tunnels heeft weet waar het over gaat: N14 die door de 3 Sijtwendetunnels en 2 drukke kruispunten dwars door onze gemeente loopt. Dit meldt Lieke Muller, raadslid van het CDA Leidschendam- Voorburg.

"Als je Leidschendam bezoekt kun je haast niet om de tunnels heen. Zodra er iets gebeurt in die tunnels, al is het gewoon file of een ongeluk, dan zijn de gevolgen merkbaar in vrijwel heel Leidschendam-Voorburg. Kun je nagaan wat er gebeurt als die tunnelbuizen voor een reparatie van 4 februari tot en met 18 mei gefaseerd dicht moeten", aldus Muller. "De noodzakelijke reparaties aan de tunnelbuizen zijn daarom ook gefaseerd uitgevoerd, zodat niet alle tunnels tegelijk dicht waren en het verkeer zo min mogelijk hinder ondervond. Met name de werkzaamheden aan de Vliettunnel, de tunnel die vanaf de snelweg onder de Vliet door naar Leidschendam-Voorburg leidt (en vice versa), hebben enorm effect op het verkeer in de hele gemeente. Zelfs in Voorburgse woonwijken staat het verkeer richting de Wijkerbrug en A12 muurvast".

"Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ik mij als raadslid bezighoud met verkeer. Zodra er iets aan de hand is met de N14, zit ik er bovenop (figuurlijk dan, ik ben immers geen XR-activist) en ik blijf aandacht vragen voor deze belangrijke verkeersader in Leidschendam-Voorburg. Zo kwam CDA-Tweede Kamerlid Harmen Krul vorig jaar op mijn uitnodiging langs voor een werkbezoek aan de N14 om te zien hoe cruciaal goede doorstroming op deze weg is voor onze gemeente. Vanuit mijn rol in de gemeenteraad wil ik bijdragen aan een veilige en bereikbare gemeente. Dat kan echter niet door alleen maar stukken te lezen, zeker met een onderwerp als verkeer moet je vaak gewoon fysiek naar de locatie(s) toe waar zo veel over te doen is". 

Lieke Muller: "Daarom bracht ik samen met collega-raadsleden Diederik Visser, Jorrit Koster, Ed Klaarhamer, Rick De Klerk en Sangita Paltansing een werkbezoek naar/in de tunnel, waar we werden bijgepraat over de noodzaak en voortgang. Erg informatief. Goed om met eigen ogen te zien wat er op dit moment allemaal in en rond die tunnel wordt gedaan, en om te horen/zien wat er nodig is om onze tunnels veilig en bereikbaar te houden". 
Dank aan Gemeente Leidschendam-Voorburg en Rijkswaterstaat voor het organiseren van dit verhelderende bezoek!

Ook ik baal als een stekker als er weer eens een verkeersinfarct is doordat de tunnels vaststaan of afgesloten zijn. Maar ik ben ook blij met de tientallen mensen die zich achter de schermen keihard inzetten om de tunnels veilig en zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Niets dan complimenten voor hen! 🏆

Over een paar dagen mogen de tunnels gelukkig weer open.
Hopelijk hoeven ze daarna voorlopig niet meer dicht...