Rijswijks Dagblad | ING bevriest rekening Willem Engel
mainImage

ING bevriest rekening Willem Engel

26 februari 2021, 20:03 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Corona-ontkenner Willem Engel heeft geen toegang meer tot de zakelijke rekening van zijn actiegroep Viruswaarheid. De rekening is door ING geblokkeerd omdat hij ondanks herhaaldelijke verzoeken geen inzage heeft gegeven in zijn gegevens, meldt het AD op basis van 'een betrouwbare bron'.

ING gaat niet in op klantrelaties en wil het nieuws om die reden niet bevestigen. Engel laat het er niet bij zitten en dient een flinke schadeclaim in. "Dit is een opmaat om mij te ruïneren."

Volgens de Wet op het financieel toezicht (Wft) en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) mag ING alleen zaken doen met organisaties waarvan alle gegevens correct zijn vastgelegd.

Deze gegevens moet de bank volgens de wet up-to-date houden. "Daarom vragen we klanten periodiek deze gegevens te controleren", zegt een woordvoerder. Engel, het gezicht van het verzet tegen de coronamaatregelen, zou ondanks herhaaldelijke pogingen niet hebben voldaan aan het verzoek. De advocaat van Engel sommeert ING direct de beslissing terug te draaien, anders volgt een kort geding.


Foto: Jim Friederich