Autoverzekering in Rijswijk bijna net zo duur als gemiddeld

23 March 2023, 15:29 uur
Landelijk
mainImage
PR

Inwoners van Rijswijk betalen gemiddeld bijna precies net zoveel als een gemiddelde Nederlander voor hun autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In Rijswijk betaalden mensen gemiddeld 73,99 euro per maand voor hun autoverzekering in 2022. De gemiddelde Nederlander betaalde dat jaar 74,75 euro per maand. En dat is best opmerkelijk.

Autoverzekering in Rijswijk zou eigenlijk duurder moeten zijn
“Als je naar de cijfers over criminaliteit rond auto’s kijkt, zouden de premie in Rijswijk eigenlijk veel hoger moeten liggen”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “In 2021 vonden in Rijswijk 45 autodiefstallenplaats en 120 gevallen van vandalisme aan auto’s. In heel Nederland was dat gemiddeld 15 diefstallen en 82
vandalismegevallen per gemeente. De kans op dit soort schades is in Rijswijk dus flink groter, waardoor ook de autoverzekering premies hoger zouden moeten zijn.”

Behalve naar criminaliteitscijfers kijken autoverzekeraars bij het bepalen van de autoverzekeringpremie ook hoe druk het is in de gemeente waar je woont. Hoe drukker het is, hoe groter de kans op een schade, redeneren de verzekeraars, waardoor je dus een hogere premie betaalt. Bulthuis: “Autoverzekeraars kijken hiervoor meestal naar de stedelijkheidscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hieruit blijkt dat Rijswijk met 3.208 adressen per vierkante kilometer ‘Zeer sterk stedelijk’ is. Hierdoor zou je verwachten dat de autoverzekeringpremies dus ook aan de hogere kant zouden zijn.”

Tip!
Op zoek naar een goedkope autoverzekering in Rijswijk? De premies verschillen enorm per verzekeraar. De goedkoopste autoverzekering voor jouw auto is vaak honderden euro’s per jaar goedkoper dan de duurste. Ga dus eerst je autoverzekering vergelijken voor je een keuze maakt.