Rijswijks Dagblad | Waarschuwingsschoten gelost na vuurwapenmelding
mainImage

Waarschuwingsschoten gelost na vuurwapenmelding

29 juli 2021, 13:36 uur
Den Haag & Regio

De politie kreeg woensdagavond een melding van een verdachte situatie op de Rossinilaan in Den Haag waarbij mogelijk schoten gehoord waren. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een aantal verdachten aan. Toen de agenten hen wilden aanhouden, probeerden de verdachten zich daaraan te onttrekken. Daarbij zijn meerdere waarschuwingsschoten gelost. Niemand raakte gewond.

De melder zag rond 22.30 uur meerdere mannen uit een voertuig rennen en hoorde daarna meerdere knallen. Politieagenten waren snel ter plaatse en wilden de verdachten die aan het signalement voldeden staande houden. De verdachten probeerden zich aan de aanhouding te onttrekken en zetten het op een lopen. Omdat de verdachten mogelijk vuurwapengevaarlijk waren, hebben de agenten meerdere waarschuwingsschoten gelost.

Tijdens het incident reed een voertuig met hoge snelheid op de agenten af. De agenten konden nog net opzij springen. Ook deze verdachte werd aangehouden. In totaal zijn vier personen aangehouden. Het gaat om mannen van 44, 43, 40 en 28 uit Sliedrecht, Den Haag en Zeist. De politie onderzoekt de zaak.


Foto: ANP