Vermoedelijk weer vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp

15 September 2020, 18:01 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

In Scheveningen en Duindorp mogen rond de jaarwisseling mogelijk weer vreugdevuren worden gehouden. De organisatoren hebben daarvoor plannen ingediend bij de gemeente Den Haag. "De nieuwe plannen zijn substantieel beter in vergelijking met voorgaande jaren", heeft burgemeester Jan van Zanen dinsdag laten weten aan de gemeenteraad. "Ze hebben hard gewerkt aan hun aanvraag."

Afgelopen jaarwisseling en een jaar eerder mochten geen vreugdevuren worden gehouden, nadat het op 1 januari 2019 mis was gegaan op het Scheveningse strand. De wind blies smeulende deeltjes in de richting van de woningen. Daardoor ontstond voor ruim een miljoen euro aan schade. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) kwam met een vernietigend rapport.

Hoewel Scheveningen en Duindorp dus een deugdelijke aanvraag hebben ingediend, blijft het volgens de burgemeester vanwege de coronamaatregelen onzeker of de vreugdevuren überhaupt kunnen plaatsvinden. Bovendien kunnen bewoners de ingediende plannen inzien en nog bezwaar maken.

Twee andere initiatiefnemers zijn nog bezig met hun aanvraag. "Op dit moment wordt door de organisatoren van vreugdevuren in de Purmerendstraat (Escamp/Leyenburg) en de Paets van Troostwijkstraat (Laakkwartier) nog gewerkt aan een gedegen veiligheidsplan", aldus Van Zanen.


Door: ANP