mainImage

Nieuwbouwproject One MilkyWay op de Binckhorst gestart

25 januari 2023, 11:28 uur
Den Haag & Regio

Op de Binckhorst is de bouw van het nieuwbouwproject One MilkyWay gestart, waarin wonen en werken wordt gecombineerd. Wethouder Robert van Asten van Stedelijke Ontwikkeling sloeg samen met de bouwbedrijven symbolisch de eerste palen in de grond.

Het project aan de kruising van de Melkwegstraat en de Saturnusstraat huisvest volgens de plannen 213 huurwoningen, 40 koopwoningen en ongeveer 3.650 vierkante meter bedrijfsruimten voor ondernemingen, gezondheidszorg en horeca. De focus in het 75 meter hoge project ligt op duurzaamheid. Dit uit zich in zowel de bouw van het project, als in de groene voorzieningen, zoals een daktuin die wordt aangelegd voor bewoners. Parkeren kan in de aangelegen parkeergarage.

De bouw van One MilkyWay is onderdeel van de bredere herontwikkeling van de Binckhorst. De wijk wordt de komende jaren stap voor stap getransformeerd naar een plek waar wonen, werken en ontspannen samenkomen. De Binckhorst heeft inmiddels zo’n 600 woningen en huisvest meer dan 1.000 bedrijven. De komende jaren worden in de eerste fase ongeveer 5.000 nieuwe woningen op de Binckhorst gerealiseerd.


Foto: Peter Lodder