Medailleceremonie op Veteranendag verhuist naar Lange Voorhout

21 March 2023, 08:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
www.veteranendag.nl

Zaterdag 24 juni wordt voor de 19e keer de Nederlandse Veteranendag in Den Haag georganiseerd. Vanwege de verbouwing van het Binnenhof vinden verschillende onderdelen van deze grote jaarlijkse bedankdag voor alle ruim 100.000 Nederlandse veteranen elders plaats.

Zo wordt de ceremoniële opening gehouden in de Koninklijke Schouwburg en niet in de Ridderzaal. De medaille-uitreiking op het Binnenhof verhuist naar het Lange Voorhout. Daar, voor museum Escher, krijgen zo’n 70 veteranen hun medaille opgespeld voor hun recente inzet. Het defilé wordt wel als vanouds aan de Kneuterdijk afgenomen door Koning Willem-Alexander en het Malieveld blijft het centrale punt van de dag.

Iedereen is de hele dag welkom op het Malieveld en langs het defilé, ook niet-veteranen. In totaal worden ongeveer 80.000 bezoekers verwacht. Op het Malieveld zij ook meerdere concerten en optredens. Op het grote podium speelt om 15.00 uur eerst de Tour of Duty-band Boulevard. Om 16.00 uur sluiten het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en Alain Clark het programma af met een gezamenlijk concert.

Tekst gaat door onder foto.

Parachutisten boven Hofvijver

Als opwarmer voor Veteranendag springen op vrijdag 23 juni rond 13.00 uur meerdere parachutisten af boven de Hofvijver om vervolgens te landen in het water.