Gemeente verhuist asielzoekers van Binckhorst naar Keizerstraat

17 March 2023, 11:33 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Een groep van zestig asielzoekers die nu nog in de noodopvang in het Teleport Hotel in de Binckhorst verblijft, wordt verhuisd naar hostel Jorplace in de Keizerstraat op Scheveningen.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft het stadsbestuur dat het contract met Teleport niet wordt verlengd omdat de onderneming weigert mee te werken aan een Bibob-onderzoek. Met de wet Bibob kan de gemeente controleren of organisaties betrokken zijn bij criminele activiteiten. Eerder kwamen er ernstige klachten binnen over de slechte staat van andere panden van de verhuurder en de slechte behandeling van bewoners daar.

In Den Haag worden momenteel in totaal 150 asielzoekers opgevangen in crisisnoodopvanglocaties. De contracten met het Parkhotel en het hostel Pink Flamingo worden verlengd tot en met 31 december 2023.

Tekst gaat door onder foto.

Geen overlast

De gemeente benadrukt dat voor al deze crisisnoodopvanglocaties tot op heden geen signalen van overlast zijn. De beheerders van Teleport verhuizen mee naar Jorplace. Daarnaast is er permanent beveiliging op de locaties aanwezig. 

Er wordt in overleg met het COA gekeken naar meer duurzame oplossingen voor de opvang van asielzoekers na 31 december 2023.