Den Haag ontvangt eervolle vermelding Gouden Wortel

25 May 2023, 17:19 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Alliantie Schooltuinen

Een vlog van de gemeente Den Haag over het schooltuinieren heeft bij de Gouden Wortel-verkiezing een eervolle vermelding gekregen.

De verkiezing voor de Gouden Wortel is in het leven geroepen door de Alliantie Schooltuinen en het voedseleducatieprogramma Jong Leren Eten. In de Week van de Schooltuin, van 22 tot en met 26 mei, worden de schijnwerpers gezet op het belang van het schooltuinieren en op gemeenten die het schooltuinieren op een inspirerende manier ondersteunen.

Voor de Gouden Wortel-verkiezing 2023 werden gemeenten opgeroepen een vlog in te sturen over het belang van de schooltuin en om andere gemeenten te inspireren hun voorbeeld te volgen. De vlog van de gemeente Breda won de Gouden Wortel 2023.

De jury had daarnaast grote waardering voor de vlog van de gemeente Den Haag, die kinderen al meer dan 100 jaar de ruimte geeft voor het zaaien, verzorgen en oogsten van hun eigen voedsel. Wethouder Arjen Kapteijns is daar volgens de jury terecht trots op. "De vlog begint heel mooi met de verwondering van een leerling dat er van zo’n klein zaadje iets eetbaars groeit." Het leverde Den Haag een eervolle vermelding op.

Schooltuincomplexen

Wethouder Arjen Kapteijns van Natuur- en Milieueducatie was tijdens de Week van de Schooltuin te gast op schooltuincomplex De Kornoelje, een van de 18 schooltuincomplexen in Den Haag. Hij volgde een schooltuinles en deelde een groententas uit aan de leerlingen. Jaarlijks krijgen 58 groepen met in totaal 1450 kinderen de kans om te schooltuinieren. De dienst milieueducatie verzorgt de schooltuinlessen.