Donderdagavond zijn de drie pas geboren slechtvalken in de toren van het oude stadhuis voorzien van een ring door medewerkers van Werkgroep Slechtvalken Nederland. Ook aanwezig was wethouder Marloes Borsboom. Bij het ringen werd duidelijk dat het gaat om twee mannetjes en een vrouwtje.

Thea van Gogh, Martin Mollet en Marco Coenradi hadden namens Werkgroep Slechtvalken Nederland de eer om bij de drie nieuwe Rijswijkse inwoners een ring om hun pootje te doen. Toevalligerwijs dus een vrouw en twee mannen, net zoals de slechtvalken. Betekent dit dat de nazaten van Anton en Antonia dan ook Thea, Martin en Marco gaan heten, zoals Erik van der Veer van de PvdA Rijswijk op twitter voorstelde? Of wordt er misschien een prijsvraag uitgeschreven? We wachten het af.

Op de website slechtvalkenrijswijk.nl werd het ringen nauwlettend gevolgd. Daarbij was te zien dat beide ouders paniekerig rond vlogen toen de ringers boven kwamen. Anton had net een visdiefje gevangen en bleef daar een kwartier mee rondvliegen. Nadat de jongen waren teruggeplaatst, vlogen de ouders nog even paniekerig rond, maar daarna keerde de rust snel terug.

Foto: slechtvalkenrijswijk.nl