mainImage

Actieplan moet overlast en drukte op Scheveningen voorkomen

28 oktober 2020, 18:07 uur
Politiek

Zeven partijen in de raad hebben een plan opgesteld dat moet voorkomen dat Scheveningen ooit nog een weekeinde als 8 en 9 augustus hoeft mee te maken. Alles leek toen fout te gaan wat maar fout kon gaan. Wegen liepen volledig vast waardoor mensen op het strand noch van het strand af konden komen, er verdronken mensen in zee en er kwam bij een steekpartij bij de Pier ook nog eens iemand om het velen. 

Zo'n overvol Scheveningen met alle overlast die dat met zich meebracht moet koste wat kost worden voorkomen worden zeggen coalitiegenoten D66, VVD en CDA en de oppositiepartijen Partij voor de Dieren, ChristenUnie/SGP, PVV en de SP. De maat is voor veel Scheveningers vol, stellen zij bij het plan dat ze overhandigen aan burgemeester Jan van Zanen.

De opstellers wijzen er op dat Scheveningen wel wat gewend is als 'dé badplaats van Nederland'. En dat betekent ook dat het op zomerse dagen druk kan zijn op de wegen. "De inwoners van Scheveningen weten dit en zijn enige vorm van overlast gewend. Maar de laatste jaren lijkt de overlast echter langzaam toe te nemen. Van herrie makend verkeer tot het lastigvallen van vrouwen en meisjes op de boulevard, zo stelt het septet.

Daarom komen zij met een aantal concrete voorstellen aan het college, die niet allemaal nieuw zijn. Zo moet flexibele inzet van de politie mogelijk zijn, moet de APV worden aangepast zodat er geen tenten meer op het strand zijn toegestaan, krijgen de Scheveningers één duidelijk meldpunt dat over alles gaat, moet op sommige momenten alleen nog bewonersparkeren (en bezoek bewoners) op Scheveningen mogelijk zijn, moeten routes naar Scheveningen worden afgesloten als de garages (bijna) vol zijn en moeten er vanuit de garages gratis pendelbusjes naar musea, strandtenten en haven komen.


Foto: ANP