Rijswijks Dagblad | Jonge ondernemer ziet brood in De Oude Bakkerij
mainImage

Jonge ondernemer ziet brood in De Oude Bakkerij

Wethouder Armand van de Laar (links) en eigenaar Ivo van Zijderveld
13 april 2021, 14:31 uur
Lokaal

Het oude deel van Rijswijk is sinds maandag een attractie rijker. Met de, vanwege Covid-19 sobere opening van bed&breakfast De Oude Bakkerij, voltooide Ivo van Zijderveld (half Nederlands, half Duits) zijn levensideaal, het openen van een eigen onderneming.

Sinds december 2019, nog voor de uitbraak van Covid-19, is Van Zijderveld, met hulp van experts, familie en vrienden, bezig geweest met de renovatie van de oude bakkerij van de familie Zweekhorst. Het resultaat mag er zijn, vanaf volgende week kan Van Zijderveld zijn eerste gasten ontvangen in de gestripte bakkerij waar de namen van kamers als Meelzolder en De Vergulde Speculaasplank, de herinneringen aan de vroegere bestemming nog in tact houden. Met de, schijnbaar achteloos in eetzaal en koffiehoek tentoongestelde details in de vorm van oude gebruiksvoorwerpen ademt alles in de liefdevol ingerichte bed&breakfast nog naar de oude bakkersbestemming van het 250 jaar oude pand.In totaal biedt de nieuwe accommodatie in Rijswijk plaats aan zeven gasten, de eerste boekingen waaronder die van een Belgische familie, stromen al binnen. Ook tot vreugde van lintjesknipper Armand van de  Laar (wethouder Ruimtelijke en Economische ontwikkeling)  die vindt dat Rijswijk er met deze B&B een leuke accommodatie bij heeft gekregen. “Een aanwinst voor Oud-Rijswijk, goed voor meer bruisende levendigheid en reuring in het oude centrum” aldus Van de Laar, die Van Zijderveld complimenteerde met zijn moed en doorzettingsvermogen zijn ideaal in deze juist voor de horecasector zo zware tijd te verwezenlijken.

 

Vanaf zaterdag kan er bij De Oude Bakkerij ook koffie worden gedronken. Voorlopig alleen nog maar ‘to go’, bij verruiming van de Covid-19 maatregelen kan de bezoeker ook binnen genieten van de speciale soorten koffie die Van Zijderveld, die voorlopig zijn zaak nog zonder personeel gaat runnen, op de kaart heeft staan. Van Zijderveld, die in het Noord-Duitse Kiel nog werkzaam was in een café, is een groot liefhebber van de in Rijswijk nog vrij onbekende Chai koffie, maar hoopt zijn bezoekers binnenkort ook kennis te kunnen laten maken met deze koffie en thee voor fijnproevers.

Redactie en foto’s: Peter Petit