Het was een gezellige drukte van belang in restaurant Orchard van ROC Mondriaan aan de Haagse Koningin Marialaan, waar elke dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11.30 uur en 13.30 uur gasten kunnen aanschuiven voor een zogenaamde Fastservice Lunch.
In kerstsferen kregen de gasten van de studenten van de Fastservice opleiding in een fraaie ambiance een High-Tea voorgeschoteld waar de diversiteit vanaf straalde. Na ontvangst met een glas Prosecco was er een overheerlijk kopje bospaddenstoelen soep, waarna een hartig assortiment volgde, bestaande uit luxe minibroodjes met gerookte zalm, roomkaas, Serranoham met brie, kaas Quiche en een bladerdeeg hapje. Het zoete assortiment bestond uit een mini croissant met gele room, madeleine/ kerstchocolade, kerstkransjes en kerstschuim.
Het voorbereiden van de high-tea door een ROC Mondriaan student.
Passie
“Alle ingrediënten van deze High-Tea zijn met zorg, passie en enthousiasme klaargemaakt. Het is vervolgens mooi om te zien hoe gedreven de leerlingen dit bij de gasten op tafel zetten”, legt Karin Tulp namens ROC-Mondriaan uit. Zij is nauw betrokken bij het opleiden van de leerlingen ten aanzien van de gastvrijheid, het (uit)serveren aan de tafels en ontvangen van de gasten.
In de keuken is kok-docent Joop Reedijk actief. Hij leert de leerlingen tot in detail alles van het voorbereiden van in dit geval een high-tea.
Karin Tulp en Joop Reedijk bij een fraaie kerstboom in het restaurant van ROC-Mondriaan.
Opleiding
“Na de afgeronde opleiding ‘Fast service’ zijn de studenten de uitvoerende krachten”, zegt Brigitte Laukens, directeur van de ROC-school voor Horeca en Facilitaire Dienstverlening. “Ze ondersteunen de eerste medewerker en bedrijfsleider bij het bedienen van de gasten. Tevens adviseren ze de gasten over het menu en de dranken. Daarnaast maken de leerlingen, die in het onderwijs bij ROC-onderwijs altijd centraal staan, veel van de gerechten onder leiding van een kok-docent zelf klaar. Kortom, zij worden allround horecamedewerkers die zich na deze opleiding ook nog specialiseren als kok of gastheer- en vrouw”.
De gedreven studenten zijn na hun opleiding bij ROC Mondriaan klaar voor een volgende stap.
Reserveren
Het reserveren voor de lunches gaat via The Fork, telefonisch van maandag tot en met vrijdag via het telefoonnummer 088-6663313 of via het mailadres [email protected]