Grote opknapbeurt Pletterijkade in Den Haag, straat twee jaar dicht

25 November 2023, 12:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

In maart 2024 start de gemeente Den Haag op en rond de Pletterijkade met het vervangen van de kademuur en de riolering. Ook de riolering in een aantal zijstraten wordt vervangen. Het Rijswijkseplein krijgt een nieuwe inrichting met een fietsersoversteek in twee richtingen.

De kademuur van de Pletterijkade staat op houten palen. Door een bacterie in het water zijn de houten palen beschadigd. Om te voorkomen dat de muur verzakt, wordt de kademuur vervangen. Omdat de riolering op de Pletterijkade en in een aantal zijstraten oud is, wordt deze gelijk ook vervangen. 

Door de verschillende werkzaamheden te combineren hoeft de straat maar één keer open. Dit zorgt voor minder overlast. De werkzaamheden duren ruim twee jaar. Tijdens de werkzaamheden is de Pletterijkade afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de stoep.

Informatiemarkt 

Aannemer Dura Vermeer en het projectteam Pletterijkade houden volgende maand een informatiemarkt over het project. Bezoekers kunnen daar terecht met vragen over de planning, de hinder van de werkzaamheden of de bereikbaarheid. Iedereen is welkom op dinsdag 12 december van 17.00 tot 19.30 uur in O3 aan de Zaanstraat 25.