Dit zijn de winnaars van de Haagse Vrijwilligersprijzen 2023

25 November 2023, 19:35 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

Vandaag zijn de Haagse Vrijwilligersprijzen 2023 uitgereikt. Er waren prijzen voor individuele vrijwilligers, het beste team en de beste organisaties.  

Ieder jaar organiseert de gemeente Den Haag deze uitreiking. Ruim 185.000 inwoners van Den Haag doen al vrijwilligerswerk. De winnaars van de Haagse Vrijwilligersprijzen werden gehuldigd in Museon-Omniversum. 

"Onze stad bloeit dankzij de onmisbare inzet van haar vrijwilligers. Ik ben trots op hun toewijding en betrokkenheid, want in onze stad zijn zij de onzichtbare helden die de gemeenschap verbinden", zei wethouder Mariëlle Vavier van Armoede, Inclusie, Zorg en Internationale Zaken. "Hun vrijwillige bijdrage wordt niet alleen gewaardeerd, maar is ook essentieel. Samen bouwen we aan een sterker en hechter Den Haag. Wij hebben ze keihard nodig, hun inzet is onmeetbaar en van onschatbare waarde."

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Gemeente Den Haag

Personen

Voor de persoonlijke prijzen van de Haagse Vrijwilligersprijzen waren er 62 unieke aanmeldingen voor vijf categorieën. Tijdens de uitreiking werd per categorie één winnaar gekozen. In de categorie Buurt & Omgeving won Mehmet Yildiz. Hij zet zich in voor een schoon en veilig Laak, is actief voor meerdere stichtingen en is wijkambassadeur. Marion Vaalburg won in de categorie Sport. Als vrijwilliger bij zwemvereniging HZ Zian heeft zij meerdere generaties van dezelfde families langs zien komen en les gegeven.

Bij Zorg & Welzijn won Hassan Mbasso, vrijwilliger bij STEK. Hij geeft fietslessen, helpt bij de Voedselbank, bezorgt pakketten en haalt spullen op per bakfiets, is mantelzorger en kan goed klussen. Miquel Tremor won in de categorie Cultuur. Hij zet zich in voor kunst en cultuur in de wijken Laak en Mariahoeve. Bij Ontwikkeling & Jeugd won Joyce Tjong Akiet. Zij zet zich al jaren in met veel plezier en passie om de kwetsbare kinderen met een leerachterstand uit Laak te helpen met bijles en huiswerkbegeleiding.

Team

Bij Betje won de prijs als Haags Vrijwilligersteam 2023. Zij zetten zich met een klein team in voor diverse activiteiten zoals koken voor ouderen en het maken van schoolontbijtjes voor negentig gezinnen. Extra waardering krijgt dit team omdat de gebruikers van de hulp van Bij Betje zelf ook vrijwilliger zijn geworden.

Organisaties

De eerste prijs in de categorie Vrijwilligersorganisatie was voor Nour+. Deze organisatie is pas twee jaar actief, maar doet al veel in de wijken Moerwijk, Bouwlust en Vrederust. De winnaar ontvangt een geldprijs van 2.000 euro. De tweede prijs werd uitgereikt aan het Straat Consulaat. Een organisatie die dak- en thuisloze mensen helpt. Zij ontvingen een geldprijs van 1.000 euro.