Rijswijks Dagblad | Sportief fietsen bij wielervereniging de Spartaan
mainImage

Sportief fietsen bij wielervereniging de Spartaan

Afbeelding is niet meer beschikbaar
17 oktober 2018, 12:01 uur
Algemeen

Al ruim 55 jaar organiseert wielervereniging de Spartaan prachtig uitgepijlde fietstochten op de zondagochtend. Vanaf zondag 21 oktober tot eind januari wordt er elke week een parcours uitgepijld door een “vos” die men moet proberen te vinden. Daarom heet het ook de vossenjacht. De lengte varieert tussen de 35-45 km. Je kan dit traject individueel of per groep rijden.

Deelname is gratis. Deze tochten zijn heel gevarieerd en brengen je op verrassende plekken in de nabije omgeving. Soms zal je ook van de fiets moeten om een wandelbrug over te steken of een weiland te doorkruisen. En natuurlijk altijd met inachtneming van de verkeersregels. Kortom ideaal om je algehele conditie gedurende het winterseizoen op peil te houden

Er wordt gestart vanaf 09.45 uur in vijf groepen. Senioren (55+), vrouwen renners toerders en mountainbike. Maar men kan ook individueel de pijlen volgen vanaf 09.30. Na afloop is er altijd een gezellig samenzijn om ieders fantastische verhalen te bespreken onder genot van drankje en wel of niet gezonde hapjes. Om de sfeer extra te verhogen wordt er ook een ludieke verloting georganiseerd.

Interesse: kom een keer langs op zondagen vanaf 22 oktober bij het clubhuis van de Spartaan aan de Lange Kleiweg en neem andere geïnteresseerden mee.

Zie ook www.despartaan.nl

 


Foto: Digitaal Dagblad