Rijswijks Dagblad | Sfeerreportage Strandwalfestival

Sfeerreportage Strandwalfestival

mainImage
Ook de steltlopers waren een attractie om te aanschouwen.

Onder stralende weersomstandigheden is zaterdag klokslag twaalf uur het jaar Strandwalfestival in Rijswijk van start gegaan. Tijdens dit festival kunnen de talrijke bezoekers kennismaken met de vele activiteiten die tal van Rijswijske organisaties te bieden hebben op gebied van cultuur, sport, kunst en maatschappelijke ondersteuning. Nieuw dit jaar is dat het parkje dat de verbinding vormt tussen de Van Vredenburchweg en het Rijswijkse Bos nu ook bij het populaire evenement wordt betrokken. Ook in het Rijswijkse Bos, bij het monument De Naald, veel activiteiten, met horeca, een heuse zweefmolen en het hoofdpodium waar later op de avond onder meer de beste coverband The Clarks op gaat treden.

Kijk, BR-er (Bekende Rijswijker) René Marquard, ex-medewerker van Omroep Rijswijk nu actief voor lokale omroep Midvliet, is al spoedig na de opening van het festival in zijn element. In zijn glitterpak vervult hij in het kraampje van de Rijswijkse Schouwburg, de rol van ceremoniemeester bij het spel Prijzenslag, en met een beetje geluk en het lot je gunstig gezind is, kan je met dit spel toegangskaarten voor een optreden in het Rijswijkse cultuurpaleis winnen. De mevrouw die met dit spel kaartjes voor het komend concert van Johan Derksen won, was daar maar al te blij mee.

De twee steltlopers zijn inmiddels vaste deelnemers aan het Strandwalfestival, hun flyers vinden gretig aftrek. Bij het kraampje van de succesvolle Rijswijkse basketbalvereniging Lokomotief krijgen de beide hoogvliegers een bal in hun handen geduwd, met het verzoek deze in de gereedstaande basket te gooien. Waar een gemiddelde bezoeker van het festival tenminste tien pogingen nodig heeft om de bal in het netje te deponeren, hoeven deze twee mannen alleen maar hun handen uit te steken om de bal in het netje te krijgen, ja, zo kan ik het ook.

Ook morgen, zondag, zijn er nog talloze activiteiten in het kader van het festival, waarbij de nadruk komt te liggen op bewegen en ontspanning in het Rijswijkse Bos, aanvang 10.00 uur. De zondag is tevens de traditionele familiedag met activiteiten op gebied van scouting en kinder- en hobbytuinen.

Door Peter Petit


Foto: Peter Petit