mainImage

Mr Frank Visser buigt zich over opheffen bushaltes Muziekbuurt

Afbeelding is niet meer beschikbaar
30 november 2018, 17:16 uur
Algemeen

Het verzet tegen de opheffing van de twee bushaltes van lijn 23 in de Muziekbuurt in Rijswijk is nog niet gebroken. Het televisieprogramma ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ zal na een mail van buurtbewoner Wil Visser (geen familie) aandacht aan deze zaak besteden.

Op woensdag 5 december komt Meester Frank Visser naar Rijswijk om de zaak te bespreken met onder meer Wil Visser van de bewonersorganisatie Muziekbuurt Rijswijk, Nel Kames van RijswijkBelang en met enkele gedupeerden. Op maandag 10 december worden vervolgens de tv opnames gemaakt. Het verzet hoopt daarbij veel medestanders te kunnen mobiliseren. Gezien aan het aantal van 4200 buurtbewoners in de Muziekbuurt moet dat wel lukken.

Wil Visser stuurde Mr. Frank Visser een mail waarin hij kort uit de doeken deed wat het probleem was. Doordat de Muziekbuurt per 9 december aanstaande zonder openbaar vervoer zit, dreigen met name de ouderen nog meer in een isolement te geraken. Ook ageert het verzet zich tegen het feit dat de gemeente niet 1 van de twee haltes open hield ten koste van 57.500 euro per jaar.

Reden voor het MRDH om de twee haltes op te heffen, is een tijdwinst van 3 minuten. Als argument wordt daarvoor gegeven dat er op 250 meter afstand vervangende bushaltes aanwezig zijn. Dit wordt door tegenstanders weersproken. “Deze afstanden zijn minimaal het dubbele tot zelfs meer dan het driedubbele. Gevolg is dat een woonwijk met meer dan 4200 inwoners, 4 scholen, 10 winkels, een sporthal en twee belangrijke ingangen tot een stadspark nu over een week helemaal zonder OV zit.”


Foto: Digitaal Dagblad