Rijswijks Dagblad | Oude Rijswijk: Drievliet

Oude Rijswijk: Drievliet

img
img
img
img
img
img
img

Om de foto’s te kunnen zien dien je de ballonnetjes in de eerste foto aan te klikken of op de foto te staan totdat er pijltjes komen en dan naar links swipen

Ben van Dop heeft in zijn archieven weer mooie foto’s opgeduikeld uit de geschiedenis van Rijswijk. Veel Rijswijkers hebben belangstelling voor hun geschiedenis. Ben van Dop wil deze graag vertellen door middel van foto’s. 

Aan het knooppunt, van de Vliet Leiden - Delft en Haagvliet, stond de Hofstede Drievliet in 1611 al afgebeeld op een kaart! Johan van Gogh kocht de Hofstede in 1625 en na sloop en bouwen werd in 1682 het huidige landhuis vermeld bij een boedelscheiding. Na meerdere nabestaanden was tot 1923 C.H.Th.A. Hooft Graaflant de laatste bewoner.

Thee en Speeltuin
Een nieuwe eigenaar begon vanaf 1923 een café, in 1938 werd de Thee-en Speeltuin geopend en vanaf 1951 werden er steeds meer attracties zoals de Draaimolen, Monorail, Lunatic, Jungle River en vele andere speelattributen aangebracht. Ook de Drievliet-boot was een belevenis voor de regio! Jammer dat Drievliet nu onder Den Haag valt, voor mij is en blijft het een stukje Rijswijkse nostalgie.