Zege voor Jong ADO, verlies voor Quick

15 September 2019, 19:06 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag / Koen Jans

Na twee nederlagen op rij is Jong ADO Den Haag overtuigend van de nul af gegaan in de Derde Divisie Zondag. De ploeg van coach Virgilio Teixeira trakteerde het thuispubliek op De Aftrap op een prima wedstrijd, die dankzij goals van Killian van Mil en Hugo Botermans met 2-0 gewonnen werd van ADO’20.
Jong ADO Den Haag startte meteen goed aan haar derde optreden van het seizoen. Het scoorde zelfs, maar de goal werd afgekeurd. Het team van Teixeira bleef echter zoeken naar de openingstreffer en wist deze op slag van rust ook te vinden. Een corner kwam via wat omzwervingen bij Van Mil terecht. De aanvaller twijfelde niet en schoot raak in de korte hoek.
Ook na de theepauze creëerde Jong ADO Den Haag een aantal aardige kansen, maar ADO’20 begon ook steeds meer aan te dringen. Het was dat Luuk Brand een goede pot stond te keepen; met meerdere goede reddingen hield de goalie zijn ploeg op de been.
In een rumoerige slotfase nam de spanning toe, maar werd ook het duel in het slot gegooid door Jong ADO Den Haag. Invaller Botermans was trefzeker op aangeven van Van Mil, die de hoofdrol speelde in een scherpe counter. Het was het einde van een spannende, maar ook goede wedstrijd.
 
Quick en Westlandia presteerden in de derde divisie minder goed, want beide ploegen verloren. Quick ging met 2-1 onderuit bij EVV Echt. Sherry Kindo Kamara maakte de enige Haagse treffer. Westlandia kreeg een enorm pak bij Oss 1920. De Naaldwijkers werden met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd.
 
Een dag eerder kwam Scheveningen niet verder dan 0-0 tegen Koninklijke HFC. Het was wel het eerste puntje voor de ploeg van de ploeg van trainer John Blok.