Rijswijks Dagblad | Zaterdag competitiekraker bij ABA pétanque

Zaterdag competitiekraker bij ABA pétanque

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Zaterdag 19 januari om 12:00 uur speelt de vorig seizoen naar de Topdivisie van de Nederlandse Petanque Competitie gepromoveerde Rijswijkse Pétanque Club ABA een absolute competitiekraker voor handhaving aan de kop van de ranglijst.

ABA staat eerste met 1 punt voorsprong op 't Dupke uit St. Michielsgestel. Bij winst loopt ABA 3 punten uit en komt een kampioenschap weer een stukje dichterbij. Bij een 4-4 gelijkspel blijft ABA ook op de eerste plaats omdat men een beter puntensaldo en saldo heeft dan concurrent 't Dupke.

Absoluut topniveau
Pétanque op topniveau is zaterdag te bewonderen in het altijd gezellige boulodrome van ABA aan het Lupinepad 1 (links van de Schilp). Een mooie gelegenheid om met de Pétanque sport kennis te maken.

De selectie
De selectie herbergt een aantal spelers uit de Nederlandse top w.o. Kees Koogje en zus Josefien Koogje beide hebben in diverse disciplines Nederlandse titels op zak, tevens hebben broer en zus al diverse keren EK’s en WK’s gespeeld.

Met Zweeds International Matilde Bogström en nieuwkomers Dennis Bakker en Marcel van Nieuwenhuizen staat er een Topdivisie-waardig team. Aangevuld met een aantal talentvolle spelers en spelers bij de Nederlandse beloften heeft RPC ABA een relatief jonge en uitgebalanceerde selectie. Zal dat genoeg zijn om Nederlands Kampioen te worden?

Op de foto:
V.l.n.r. staand: Kees Koogje, Matilda Boström, Marco van Zijderveld, Moussa Agzoul, Geoffrey van Koppenhagen
Zittend: Dennis Bakker, Marcel van Nieuwenhuizen, Josefien Koogje en Edwin Segers


Foto: Digitaal Dagblad