Verstappen staat voor inhaalrace op Monza

8 September 2019, 10:37 uur
Sport
mainImage
ANP

Max Verstappen staat voor een inhaalrace op het circuit van Monza. De Nederlandse coureur moet in zijn Red Bull vanaf de laatste plaats vertrekken. Verstappen liet voorafgaand aan de Grote Prijs van Italië een verbeterde versie van de Honda-motor in zijn bolide monteren. Hij overschreed daarmee het maximumaantal toegestane motoren in een seizoen en dat leverde hem een gridstraf op.

Verstappen (21) wist in de kwalificatie geen rondetijd neer te zetten. Tijdens zijn eerste 'vliegende' ronde haperde zijn motor. "Ik had geen vermogen meer", zei Verstappen, die zich desondanks geen zorgen maakt voor de race. De kopman van Red Bull hoopt zondagmiddag op regen. Hij denkt dan redelijk snel naar voren te kunnen rijden.

Charles Leclerc start kort na 15.00 uur van poleposition. De Monegask zorgde voor grote vreugde onder de tienduizenden tifosi op de tribunes door in de kwalificatie de beste tijd te klokken in zijn Ferrari. De laatste zege van de Italiaanse renstal op het thuiscircuit dateert al van negen jaar geleden, toen Fernando Alonso won in zijn Ferrari. Leclerc boekte vorige week op Spa-Francorchamps zijn eerste zege in de Formule 1.

Verstappen kwam vorig jaar als derde over de streep op Monza, maar zakte door een tijdstraf van vijf seconden terug naar de vijfde plek.


Door: ANP