Van Dijk: arbiter maakte het even spannend

6 September 2019, 22:56 uur
Sport
mainImage
ANP

Virgil van Dijk vond de overwinning van Nederland op Duitsland in de kwalificatie voor het EK voetbal volkomen verdiend. "Alleen wilde de scheidsrechter het nog even spannend maken", zei de aanvoerder bij de NOS. "Ik kon niet geloven dat hij een strafschop gaf, waar de 2-2 uit voortkwam. Daarna hebben wij het alsnog rechtgezet."

"Eigenlijk was er vanaf het begin niet zo veel aan de hand", zei Van Dijk. "Toch komen we onnodig op achterstand. Maar ook daarna bleven we domineren. We kwamen verdiend gelijk en verdiend op voorsprong. De 2-2 was een grote tegenvaller. Gelukkig konden we die snel verwerken en zijn we gewoon doorgegaan. Dit is een mooie stap richting EK."

Matthijs de Ligt, evenals Van Dijk centrale verdediger, sprak van twee verschillende helften. "Aanvankelijk was het best lastig en waren er weinig kansen. Duitsland had iets de overhand. We wisten dat na de hervatting er voor ons mogelijkheden zouden komen. We wisten ook meer af te dwingen. Het betere spel van ons is beloond met de overwinning."

Wel veroorzaakte De Ligt de strafschop die tot de 2-2 leidde. "Ik kon er niets aan doen", verklaarde de verdediger. "De bal sprong omhoog en verdween uit mijn zicht. Plotseling viel die op mijn hand. Dat was zeker niet mijn bedoeling."

 

 


Door: ANP