RVC Celeritas houdt voetbal eer van Rijswijk hoog

16 December 2018, 16:47 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het was vanuit Rijswijks standpunt geen goed weekeinde in het amateurvoetbal in West I. Alleen RVC Celeritas wist zaterdag een overwinning te boeken door in de Vierde klasse Poule D het Haagse HPSV met 4-1 te verslaan. Tweedeklasser Te Werve en Vredenburch en Semper Alitius (Vierde klasse C) verloren zaterdag hun competitieduel.

De goede reeks van RVC Celeritas werd zaterdag voortgezet. In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar werd de Haagse Politie Sport Vereniging (HPSV) op een overtuigende 4-1 nederlaag getrakteerd. En dat terwijl de Rijswijkse ploeg een uur met tien spelers speelde.

Rood

De thuisploeg kwam op Sportpark Prinses Irene snel op voorsprong nadat Bencho Calliste een solo doeltreffend afrondde. Halverwege de eerste helft was het plotseling weer gelijk doordat de Hagenaars een vrije trap benutte; 1-1. Na een half uur spelen was er een opstootje met een speler van beide partijen. De scheidsrechter zag echter alleen de reactie van Muco Zambib (RVC Celeritas) en toonde alleen hem een rode kaart. Gescoord werd er niet meer in het eerste bedrijf.

De Rijswijkers kwamen met een man minder uitstekend uit de kleedkamer. Calliste werd al een paar minuten na de hervatting in de ‘zestien’ foutief afgestopt en Roger Smees zette de thuisploeg vanaf de stip op 2-1. Een paar minuten later was het zelfs 3-1 door een goed schot van Gio Augostien. In de slotfase krulde Calliste op een schitterende wijze de 4-1 eindstand op het bord.

Vredenburch

Vredenburch ging zaterdag in de Vierde klasse C op eigen veld teleurstellend onderuit tegen TOGB. Bij rust keken de Rijswijkers al tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft vocht Vredenburch zich weer in de wedstrijd door onder meer de aansluitingstreffer van Joey van Zwam. In de slotfase counterden de gasten zich toch naar de winst; 1-3.

Semper Altius

Semper Altius ging in dezelfde poule met 1-0 onderuit bij KSD Marine. De enige treffer van de wedstrijd viel voor de Rijswijkse ploeg op een desastreus moment. In de 89e minuut benutte de thuisploeg een strafschop en de tijd die daarna restte, was te kort voor een gelijkmaker.