RVC Celeritas haakt aan, Vredenburch haakt af

9 December 2018, 14:01 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De voetballers van RVC Celeritas hebben zaterdag een uitstekende prestatie geleverd door PGS/Vogel, de nummer drie van de Vierde Klasse D, met maar liefst 0-6 te verslaan. In groep C stelde Vredenburch teleur door met 3-1 te verliezen van Oliveo.

Het Rijswijkse RVC Celeritas zette zaterdag de goede reeks in de Vierde klasse D voort. Uit bij het Haagse PGS/Vogel verraste de ploeg van coach Dennis Young de nummer drie van de ranglijst. Door de 0-6 zege heeft de ploeg de onderste regionen nu echt verlaten en is aangesloten bij de middenmoot. De achterstand op de nummer drie, nog altijd PGS/Vogel, bedraagt nog maar 5 punten.

RVC Celeritas

RVC Celeritas speelde zaterdag een zeer sterke wedstrijd waarbij het initiatief in eerste instantie nog bij de thuisploeg lag. De gretige Rijswijkers namen daarna echter het commando over en waren daarna 70 minuten lang heer en meester. Mucahit Torun opende met een lob de score en verdubbelde even later de stand naar 0-2. Een fraai afstandsschot van Novel El Absati betekende 0-3 en kort voor rust werd het zelfs 0-4 door Bencho Calliste.

In het tweede bedrijf probeerde PGS/Vogel nog wel de spreekwoordelijke eer te redden, maar RVC Celeritas was simpelweg te sterk. Het kreeg diverse kansen waaruit Calliste zijn tweede van de middag maakte. De laatste treffer van de middag kwam op naam van Giorgen Augustine; eindstand 0-6.

Vredenburch

Vredenburch liet zaterdag de kans op aansluiting met de subtop lopen. In Pijnacker werd uit bij Oliveo een 3-1 nederlaag geleden. Daarmee wisselde beide ploegen van plek op de ranglijst en staat Vredenburch nu zesde in de Vierde klasse C. De achterstand van de Rijswijkers op de top drie liep daardoor op tot 7 punten. In diezelfde poule was de andere Rijswijkse ploeg Semper Altius vrij.