Rijswijks Dagblad | Ruim 400 handtekeningen voor petitie Alfons Groenendijk
mainImage

Ruim 400 handtekeningen voor petitie Alfons Groenendijk

Ruim 400 handtekeningen voor petitie Alfons Groenendijk
11 mei 2018, 09:08 uur
Sport

Alfons Groenendijk is niet genomineerd voor Trainer van het Jaar van de Eredivisie, de zogenaamde Rinus Michels Award, die vanavond wordt uitgereikt. Dat was de reden om afgelopen zondag, na de 2-3 zege van ADO Den Haag bij Roda JC, voor de Voorburgers Bart en Anouk Bakker een online petitie op te starten dat Groenendijk de ‘Trainer van het Jaar is’.

Met deze symbolische actie willen de journalist en de rechtenstudente Groenendijk eren voor de knappe zevende plaats in de eredivisie. De stand van de petitie, die wordt ondersteund door Voorburgs Dagblad, Rijswijks Dagblad en Dagblad070 staat vanochtend op 408 handtekeningen. Ook Omroep West en diverse supportersforum schonken er deze week aandacht aan.

Dagblad070, Voorburgs Dagblad en Rijswijks Dagblad vinden het een gemiste kans van de voetbalvakbonden CBV en VVON, die met ondersteuning van de KNVB een laf lijstje met kandidaten hebben samengesteld voor de Rinus Michels Award, de prijs voor Trainer van het Jaar. Want wie staan erop? Philip Cocu (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) en John van den Brom (AZ).

Het Nederlandse voetbal stelt Europees nauwelijks nog iets voor en moet het daarom in toenemende mate hebben van spanning in de eredivisie. Ploegen zoals ADO Den Haag onder leiding van trainers als Alfons Groenendijk – mannen die zelden op veilig spelen – zorgen ervoor dat de Nederlandse competitie aantrekkelijk blijft en dat wedstrijden nog een grote mate van onvoorspelbaarheid houden. Dat zou beloond moeten worden. Daarom is het volgens deze digitale dagbladen is een signaal dat hij kandidaat had moeten zijn

,,We zijn in een paar dagen tijd op een mooi aantal uitgekomen”, reageert Bart Bakker. ,,Al die mensen hebben toch even de moeite genomen om online hun handtekening te plaatsen. We bedanken iedereen die dit heeft gedaan en onze petitie heeft ondersteund. We geven hiermee in ieder geval duidelijk een signaal aan de trainersvakbonden CBV en VVON die de organisatie van de Rinus Michels Award in handen hebben”.

De petitie wordt vandaag aan de trainersvakbonden online aangeboden. Via deze link is de petitie overigens nog altijd te tekenen.

Beeldrecht: Orange Pictures


Foto: Digitaal Dagblad