Rijswijks Dagblad | Rijswijkse sporter van het jaar droomt van carrière bij Real Madrid

Rijswijkse sporter van het jaar droomt van carrière bij Real Madrid

mainImage
Rijswijkse sporter van het jaar droomt van carrière bij Real Madrid

Het scheelde niet veel of Keye van de Vuurst moest vrijdagavond  de verkiezing van Rijswijkse sporter van het jaar aan zich voorbij laten gaan. Om aanwezig te mogen zijn bij deze feestelijke bijeenkomst, voor het eerst gehouden op de accommodatie van Sportpark Irene, moest de 17 jarige basketballer vooraf schriftelijk toestemming vragen aan zijn huidige club Oostende, alwaar hij uitkomt voor Duva Gistel, de opleidingsploeg van deze gerenommeerde Belgische club. Hoewel er vandaag shooting en training op het programma stond, streek de leiding van Oostende over haar hart en kon de jongste Nederlandse basketbal international ooit, gisteravond in eigen persoon zijn prijs in ontvangst te nemen.

Keye verruilde in de zomer van 2017 Lokomotief voor Oostende waar hij ook voor de basketbalschool uitkomt. Zijn hele leven staat in het teken van basketbal en het spelen in Oostende ziet hij als een tussenstop in zijn loopbaan. Hij droomt van een carrière bij zijn favoriete club Real Madrid, om met ‘de Koninklijke’ uit te komen in de Euro League, zeg maar de Champions League in het basketbal. Maar voorlopig brengt hij zijn dagen als basketbal prof nog door in Oostende, waar hij soms in mag vallen in het eerste team van de kustploeg, al jarenlang dominant in de, sterke, Belgische competitie. Behalve dat hij het in ‘het Belgische Scheveningen’ goed kan vinden met zijn vier huisgenoten die ook voor Oostende uitkomen, heeft hij inmiddels ook goede contacten met het enfant-terrible Richairo Zivkovic, die zijn geld momenteel bij de voetbaltak van Oostende verdient. Met zijn debuut als 16-jarige voor het nationale basketbalteam schreef Van der Vuurst (,, ik kom eigenlijk helemaal niet uit Rijswijk, maar uit Wateringen”) geschiedenis, een avontuur dat wat de point-guard (speler die de bal opbrengt en het spel leidt) betreft, naar meer smaakt.


Bij de verkiezing van de sportprijs versloeg de 1. 85m lange Van der Vuurst zijn concurrenten Martin Beuk (taekwondo, winnaar van de publieksprijs), beachvolleyballer Matthew Immers en schoonspringer Guus de Bakker. De publieksprijs bij de teams ging naar de volleybalvrouwen van Inter Rijswijk 2, sportteam van het jaar werd de mannenploeg van Lokomotief, de vereniging waar de sporter van het jaar ooit zijn loopbaan is begonnen. Tot tevredenheid van de organisatie brachten ruim 3000 Rijswijkse sportievelingen hun stem op één van de genomineerde teams en sporters uit.

Tekst: Peter Petit 


Foto: Digitaal Dagblad