Oranje dicht bij finaleronde Nations League na zege op Polen

22 September 2022, 22:50 uur
ANP

Het Nederlands elftal heeft een grote stap gezet naar de finaleronde van de Nations League. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal versloeg Polen (0-2) en verstevigde daarmee de eerste plaats in de groep.

België heeft een achterstand van 3 punten en kan Oranje alleen nog van poulewinst afhouden als het zondag tijdens de laatste speelronde in de Johan Cruijff ArenA met drie doelpunten of meer verschil wint, gerekend vanaf 4-1.

Cody Gakpo zette het Nederlands elftal na een kwartier spelen, na een vlotte aanval, op 0-1. In de tweede helft zorgde Steven Bergwijn in de 60e minuut voor de tweede treffer.

Bij Oranje vielen Teun Koopmeiners en Memphis Depay uit met blessures. De Ajacieden Remko Pasveer en Kenneth Taylor maakten hun debuut als international.

Als het elftal van Van Gaal zich verzekert van groepswinst, is het finaletoernooi (samen met de andere drie poulewinnaars uit de A-divisie) volgend jaar juni in Nederland.