Nederlaag en rode kaart voor teleurstellend Te Werve

23 September 2018, 15:55 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het gedegradeerde Te Werve liep zaterdag in de eerste wedstrijd in de Tweede klasse C direct tegen een enorme zeperd aan. In Ter Aar verloor de ploeg van Huib van Oostrom Stroede met 3-2 van het thuisspelende TAVV. Bovendien eindigde Rijswijkers de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Delano Vogel.

Was het een offday van Te Werve of zat de formatie met hun hoofd al bij de KNVB Bekerwedstrijd van aanstaande woensdag tegen Ajax? Wat het ook was, de Rijswijkse ploeg bewees zichzelf met de nederlaag een slechte dienst.

De start van het duel zaterdag tussen TAVV en TeWerve was nog voor de gasten. De groenwitten namen ook verdiend een voorsprong door een doelpunt van Jordy Mulder. Daarna lukte er minder bij Te Werve al kreeg het toch nog een aantal kansen om de score te verdubbelen. Deze werden niet benut, sterker nog; TAVV putte moed uit de kleine achterstand en zette de wedstrijd op zijn kop met een rake vrije trap, een doeltreffende counter en een raak afstandsschot; 3-1.

Te Werve ging vervolgens op jacht naar de aansluitingstreffer en kreeg die in de schoot geworpen door een eigen doelpunt van de thuisploeg. Verder dan die 3-2 kwam de Rijswijkse favoriet echter niet. In de slotfase verloor het ook nog Delano Vogel met een rode kaart.